Îmbunătăţirea condiţiilor de dietă la bolnavii cu alergie alimentară prin dezvoltarea unui program de consiliere funcţionând pe baza inteligenţei artificiale

Scris de Mák Erzsébet, Gaál Balázs, Németh Istvánné, Tóth Tímea, Dér Anikó, Karamánné Pakai Annamária, Szabolcs István

Alergia alimentară este o problemă care afectează 2-4% din populaţia Europei. De multe ori bolnavii simt că meniul lor nu este destul de variat, fiindcă nu îndrăznesc să folosească multe materii prime, nu au destul timp pentru citirea etichetelor alimentelor. Scopul grupului nostru de lucru este îmbunătăţirea acestei situaţii prin dezvoltarea unui program care funcţionează pe baza inteligenţei artificiale. Totodată am efectuat un studiu în rândul bolnavilor cu alergie alimentară, analizând pretenţiile lor. 41 femei şi 76 bărbaţi au participat la studiu. În privinţa pretenţiilor formulate am primit diferenţe semnificative la persoanele suferind de unele boli alergice alimentare, în funcţie de sex, de tipul alergiei, de dispoziţia de plată.

 

Cuvinte cheie: alergie alimentară, program de consiliere, inteligenţă artificială


Tipărire   Email